ENGLISH
   
Αναζήτηση Στείλτε μας Email Αρχική Χάρτης Ιστοσελίδας
ΝΑΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΟΝΙΤΣΚΑΪΑ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΓΛΩΣΣΑ - ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ
ΑΓΙΣ ΚΥΝΗΓΟΠΟΥΛΟΣ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΓΙΣ ΚΥΝΗΓΟΠΟΥΛΟΣ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σ.Φ.Ε.Ι O Σύνδεσμος που προάγει τις διαχρονικές αξίες και επιβραβεύει τους δημιουργούς κάθε μορφής δραστηριότητας και προσφοράς.

Μητροπόλεως 34
2ος όροφος
γραφεία 210-213
54 623 Θεσσαλονίκη

+30 2310 277.463
+30 2310 77.623
     
Κάντε κλικ για Αναζήτηση  
     

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ14.05.2011
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
To Επίτιμο Προξενείο της Δημοκρατίας της Λετονίας στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε στις 19 Δεκεμβρίου Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, παρακολουθώντας την εκλεκτοί καλεσμένοι και πολλοί Θεσσαλονικείς. Στη μοναδική αυτή βραδιά συμμετείχε μία θαυμάσια νεοσύστατη ορχήστρα η «Καμεράτα Νέων» Θεσσαλονίκης, από 32 νέα παιδιά ηλικίας από 12-20 ετών, με μαέστρο τον κ. Αθανάσιο-Μιχαήλ Ραμαζανίδη, παίζοντας επιλεγμένα μουσικά κομμάτια από έργα του Γιόχαν Στράους, του Γ. Σβιρίντοβ και του μέγιστου Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Επίσης στην εκδήλωση ακούστηκαν πολλά Χριστουγεννιάτικα ποιήματα από μικρούς μαθητές της πόλης μας και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από μία νεοσύστατη χορωδία, την οποία διευθύνει η καλλιτεχνική διευθύντρια κα Μαρία Αρουσάνοβα. Η εκδήλωση έκλεισε με πολλές ευχές προς όλους για καλές γιορτές και καλή χρονιά, από τον Επίτιμο Πρόξενο της Λετονίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αγι Κυνηγόπουλο.
14.05.2011
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ" ΜΕ ΤΙΜΩΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΓΙΟΥΡΤΣΙΧΙΝ.
Ο Σ.Φ.Ε.Ι., υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Aμυνας και του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σε συνεργασία με το Ρωσικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, και το Σύλλογο Ελληνορωσικής «ΦΙΛΙΑΣ», με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την πτήση του Γιούρι Γκαγκάριν στο διάστημα, πραγματοποίησε με πολύ μεγάλη επιτυχία, μία γιορτινή εκδήλωση, δωρεάν προς το κοινό, με τίτλο «Αφιέρωμα στα 50 χρόνια της κατάκτησης του διαστήματος». Στην εκδήλωση αυτή, τιμώμενο πρόσωπο για το πολυετές έργο του στη κατάκτηση του διαστήματος, ήταν ο ελληνικής καταγωγής διάσημος Ρώσος κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν, ο οποίος και παραβρέθηκε στη πόλη μας για το συγκεκριμένο γεγονός, ενώ πλήθος Θεσσαλονικέων όπως επίσης και πολλοί μαθητές σχολείων, που πήραν μέρος στο διαγωνισμό για το διάστημα, με τίτλο «Ζωγραφίζω για το διάστημα και στέλνω μια ευχή ή ερώτηση στο Θεόδωρο Γιουρτσίχιν», θέλησαν να συναντήσουν από κοντά τον διάσημο κοσμοναύτη, που δοξάζει παγκοσμίως την πατρίδα μας, και να του μεταφέρουν τις ευχές και ερωτήσεις τους για το διάστημα. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός ενημερωτικού ντοκιμαντέρ για την κατάκτηση του διαστήματος από τον Γιούρι Γκαγκάριν, μία παρουσίαση της ζωής και του έργου του Θ. Γιουρτσίχιν ενώ του δόθηκε μία τιμητική πλακέτα και μία Ελληνική σημαία για να τη μεταφέρει στο διάστημα, από τον Πρόεδρο του Σ.Φ.Ε.Ι. & ιδρυτή του Ρωσικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, κ. Aγι Κυνηγόπουλο. Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν και τα βραβεία των νικητών του διεθνούς διαγωνισμού δημιουργικότητας με τίτλο: «Μπαρναούλ, Θεσσαλονίκη. Γέφυρα Φιλίας», από τον ίδιο τον Θεόδωρο Γιουρτσίχιν, τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέι Ποπόβ και τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Αδελφότητας για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία κ. Λάκη Ιωαννίδη.
09-10.02.2011
ΕΠΙΣΚΕΨH ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ LIGA BERGMANE ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Εθιμοτυπικές επισκέψεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο ΕΒΕΘ, πραγματοποίησε η Πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Λετονίας, κα Liga Bergmane, συνοδευόμενη από τον Επίτιμο Πρόξενο στη Μακεδονία και Θράκη, κ. Aγι Κυνηγόπουλο. Αρχικός προορισμός των επισκέψεων της ήταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, τον οποίο η Πρέσβειρα συνεχάρει για τα νέα του καθήκοντα, έχοντας μία εκτενέστατη συζήτηση μαζί του, πάνω σε οικονομικά και διοικητικά θέματα που αφορούν τη Βόρεια Ελλάδα. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης χάρισε στην Πρέσβειρα ένα αναμνηστικό της πόλης μας. Κατόπιν η Πρέσβειρα, κα Liga Bergmane, επισκέφτηκε το ΕΒΕΘ όπου την υποδέχτηκε θερμά, ο Αντιπρόεδρος κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, λόγω απουσίας του Προέδρου και συζήτησε μαζί της για τις επαγγελματικές συνεργασίες της Ελλάδας με την Λετονία.

Στις φωτογραφίες η Πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Λετονίας, Liga Bergmane, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον Πρόξενο Λετονίας στη Μακεδονία και Θράκη, κ. Aγι Κυνηγόπουλο και με τον Αντιπρόεδρο του ΕΒΕΘ κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης.
13-16.04.2011
ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΟΥΓΚΑ, ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.
Πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση μεταξύ του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και του Δήμου της Καλούγκα, της Ρωσίας με τη συμβολή του Σ.Φ.Ε.Ι. και του Ρωσικού Κέντρου Θεσ/νίκης. Μετά από επίσημη πρόσκληση του  Δήμου της Καλούγκα, η αντιπροσωπεία του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, με επικεφαλή τον Δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, επισκέφθηκε τη διοίκηση της Μητρόπολης Αγίας Τριάδας στην πόλη Καλούγκα. Οι επισκέπτες, το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Μπρανισλάβ Πρέλεβιτς και ο Πρόεδρος του Σ.Φ.Ε.Ι. και ιδρυτής του Ρωσικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κ. Αγις Κυνηγόπουλος, επισκέφθηκαν και παρακολούθησαν τις επίσημες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο Ορθόδοξο σχολείο μέσης εκπαίδευσης της Καλούγκας, καθώς επίσης πραγματοποίησαν προσκύνημα στην Ιερά Μονή Όπτινα. Εμπνευστής της επίσκεψης ήταν η κα Ναταλία Σουπονίτσκαϊα, Αντιπρόεδρος του Σ.Φ.Ε.Ι. και Διευθύντρια του Ρωσικού Κέντρου, που υποστηρίζει θερμά την προώθηση και ενδυνάμωση των ελληνορωσικών σχέσεων και έχει αναπτύξει μακρόχρονη φιλία με το Ορθόδοξο σχολείο μέσης εκπαίδευσης της Καλούγκας.
 
08.05.2010
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 65η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΣΤΟ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.
Ο Σύνδεσμος Σ.Φ.Ε.Ι., το Ρωσικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος «ΦΙΛΙΑ», με αφορμή τον εορτασμό της 65ης επετείου της νίκης κατά της ναζιστικής Γερμανίας στον Β. Παγκόσμιο Πόλεμο, υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 8 Μαΐου 2010 στις 18:00μ.μ., στο Κρατικό Ωδείο Θεσ/νίκης, μια δωρεάν προς το κοινό εορταστική εκδήλωση, τιμής και μνήμης για τους αγώνες των Ελλήνων και των Ρώσων ηρώων. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Έλληνες και Ρώσοι Βετεράνοι, ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέι Ποπόβ, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα κ. Αντρέι Μπογορόντσκι, ο Ιδρυτής του Ρωσικού Κέντρου και Πρόεδρος του Σ.Φ.Ε.Ι., κ. Άγις Κυνηγόπουλος, ο Διευθυντής των Πρότυπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης κος Νικόλαος Πανουρίας, κ.α. Την εκδήλωση προλόγισε η Διευθύντρια του Ρωσικού Κέντρου κα Ναταλία Σουπονίτσκαϊα και κατόπιν το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ντοκιμαντέρ με θέμα τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την Ημέρα της Νίκης. Στη συνέχεια ακολούθησε θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων με τίτλο «Η Στολή», όπου τα παιδιά υποδύθηκαν Έλληνες ήρωες του Αλβανικού Πολέμου. Επίσης, από τους μικρούς μαθητές του Ρωσικού Κέντρου ακουστήκανε γνωστά ρωσικά και ελληνικά ηρωικά ποιήματα, ενώ χόρεψαν πολλούς παραδοσιακούς χορούς. Τέλος η σοπράνο Οξάνα Τσαβκοπούλου τραγούδησε αγαπημένα ρωσικά και ελληνικά τραγούδια με τη συνοδεία πιάνου από τη σολίστ Μαρία Αρουσάνοβα και με τη συμμετοχή της χορωδίας του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση της κ. Μ. Μαραντίδου.
07.03.2010
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΟΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Ο Σ.Φ.Ε.Ι. και ο Δήμος Θεσσαλονίκης – Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Νεολαίας σε συνεργασία με το Σύλλογο "ΦΙΛΙΑ" και το Ρωσικό Κέντρο Θεσ/νίκης, διοργάνωσαν στο θέατρο "ΑΝΕΤΟΝ" δωρεάν προς το κοινό συναυλία κλασικής μουσικής, με νέους βραβευμένους σολίστες της Ρωσίας και της Ελλάδας, οι οποίοι εκτέλεσαν μουσικά αποσπάσματα από πασίγνωστα έργα διεθνούς φήμης συνθετών, όπως ο Μότσαρτ, ο Μπετόβεν, ο Τσαϊκόφσκι, ο Λίστ και πολλοί άλλοι. Στην εκδήλωση παραβρεθήκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσ/νίκη κ. Αλεξέϊ Ποπόβ με τη σύζυγό του, ο Πρόεδρος του Σ.Φ.Ε.Ι. & Πρόξενος της Λετονίας κ. Α. Κυνηγόπουλος, ο Νομάρχης Θεσ/νίκης κ. Π. Ψωμιάδης και εκ μέρους του Δήμου Θεσ/νίκης οι αντιδήμαρχοι Β. Γάκης και Θ. Ασπασίδης, καθώς και πολλοί φίλοι λάτρεις της κλασικής μουσικής.
19.12.2009
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ρωσικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με τη υποστήριξη του ιδρύματος «Russky Mir». Το σχέδιο αυτό υλοποιήθηκε από το Σύνδεσμο Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας και το Σύλλογο Ελληνορωσικής «ΦΙΛΙΑΣ», υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσ/νίκης καθώς επίσης και του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη. Τα εγκαίνια του Ρωσικού Κέντρου έλαβαν χώρα στο αμφιθέατρο του κινηματογράφου «Αριστοτέλειον» στο κτίριο της Ε.Μ.Σ. Ταυτόχρονα με τα εγκαίνια του Ρωσικού κέντρου ξεκίνησε και το Πληροφοριακό - Εκπαιδευτικό Κέντρο «Ρωσικό Μουσείο: Ψηφιακό Παράρτημα» με τη συμβολή του μεγαλύτερου μουσείου του Ρωσικού Πολιτισμού όπως είναι το Ρωσικό Μουσείο της Αγίας Πετρούπολης και με την υποστήριξη του Δήμου της Αγίας Πετρούπολης. Επίσημοι καλεσμένοι και από τις δύο χώρες χαιρέτησαν την εκδήλωση και παρακολούθησαν τη προβολή του ντοκιμαντέρ «Αγία Πετρούπολη - με τη ματιά ενός Έλληνα» στο οποίο συμμετείχε ο αγαπητός ηθοποιός Κώστας Βουτσάς. Τέλος ακολούθησε η απονομή των βραβείων του Ρωσικού Μουσείου στους μαθητές από σχολεία όλης της Ελλάδας, για τις ζωγραφικές τους δημιουργίες στα πλαίσια του Διαγωνισμού Ζωγραφικής με θέμα: «Μεγάλες προσωπικότητες και τοπία της Ελλάδας και της Ρωσίας», ο οποίος πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.<< Αρχή < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 4

Σύνδεσμος Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας
© 1989 - 2014