ENGLISH
   
Αναζήτηση Στείλτε μας Email Αρχική Χάρτης Ιστοσελίδας
ΝΑΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΟΝΙΤΣΚΑΪΑ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΓΛΩΣΣΑ - ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ
ΑΓΙΣ ΚΥΝΗΓΟΠΟΥΛΟΣ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΓΙΣ ΚΥΝΗΓΟΠΟΥΛΟΣ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σ.Φ.Ε.Ι O Σύνδεσμος που προάγει τις διαχρονικές αξίες και επιβραβεύει τους δημιουργούς κάθε μορφής δραστηριότητας και προσφοράς.

Μητροπόλεως 34
2ος όροφος
γραφεία 210-213
54 623 Θεσσαλονίκη

+30 2310 277.463
+30 2310 77.623
     
Κάντε κλικ για Αναζήτηση  
     

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ17.09.2009
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ.κ. ΑΝΘΙΜΟ.
Στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ο Παναγιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Aνθιμος τίμησε τρία εξέχοντα πρόσωπα της πόλης μας, για την προσφορά τους στην Ορθοδοξία, στα δρώμενα της πόλης μας και κυρίως για τις άοκνες προσπάθειές τους στην προάσπιση των ιδεωδών της πατρίδας μας σε καιρούς χαλεπούς, όπου οι υψηλές αξίες έχουν παραμερισθεί ή ξεχασθεί. Πρόκειται για το Γενικό Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη κ. Μιχαήλ Χατκέβιτς, τον Επίτιμο Πρόξενο της Δημοκρατίας της Λετονίας και Πρόεδρος του ΣΦΕΙ κ. Aγι Κυνηγόπουλο και την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνο-Ρωσικής «ΦΙΛΙΑΣ» και Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου, κα Ναταλία Σουπονίτσκαϊα, οι οποίοι τιμήθηκαν για την προώθηση του Ελληνικού Πνεύματος εκτός των Ελληνικών συνόρων, αλλά και για τη σύσφιξη των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας.
16/30.08.2009
ΕΠΙΣΚΕΨH ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ LIGA BERGMANE ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Για μια ακόμη χρονιά το Επίτιμο Προξενείο της Δημοκρατίας της Λετονίας στη Θεσσαλονίκη συνέχισε την πολύπλευρη κοινωνική, πολιτιστική και ανθρωπιστική προσφορά του. Έτσι, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας (Σ.Φ.Ε.Ι.), το Σύλλογο Ελληνο-Ρωσικής Φιλίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προσκάλεσε και φιλοξένησε παιδιά από ορφανοτροφεία της Λετονίας, με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών και γενικότερα μεταξύ των Βαλτικών χωρών.
     Κατά τη φετινή περίοδο τα παιδιά, σχολικής ηλικίας 6 έως 15 ετών, κατέλυσαν στις Νομαρχιακές κατασκηνώσεις του Σταυρού Θεσσαλονίκης για 15 ημέρες. Στο διάστημα παραμονής τους, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό και τη φιλοξενία, να έλθουν σε επαφή με ελληνόπουλα της ηλικίας τους, να πάρουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας, να ψυχαγωγηθούν σε χώρους αναψυχής και φυσικά, να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα.
22.05.2009 - 24.05.2009
3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ REAL ESTATE BALKAN HORIZONS.
O Σ.Φ.Ε.Ι. σε συνεργασία με την Dynamic Solutions A.E. πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία το 3ο Διεθνές Συνέδριο Real Estate Balkan Horizons στο ξενοδοχείο Intercontinental των Αθηνών, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Οικονομικών και Τουριστικής Ανάπτυξης, της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και του Δήμου Αθηναίων. Στο συνέδριο παραβρέθησαν εκπρόσωποι από funds του εξωτερικού, ξένοι και Έλληνες επενδυτές, εκπρόσωποι ξένων Επιμελητηρίων, εφοπλιστές, διπλωμάτες, εκπρόσωποι τραπεζών και άλλες προσωπικότητες όπου ενημερώθηκαν για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Ανάμεσα στους κύριους ομιλητές, η κα Vicky Pryce, επικεφαλής της οικονομικής υπηρεσίας της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και επίσημη προσκεκλημένη από το Λονδίνο, η οποία στην ομιλία της ανέλυσε μεθόδους αντιμετώπισης για την παγκόσμια οικονομική κρίση. Το Συνέδριο προλόγισε ο Πρόεδρος του ΣΦΕΙ & Πρόξενος της Λετονίας για την Μακεδονία & Θράκη κ. Aγις Κυνηγόπουλος, ενώ τίμησε με την παρουσία του και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, κος Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος και απεύθυνε ένα χαιρετισμό.
22.03.2009
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΥ.
Στο πλαίσιο του θεσμού των ετήσιων τιμητικών βραβεύσεων πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της βράβευσης του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθιμου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» από τον Σ.Φ.Ε.Ι., παρουσία χιλιάδων Θεσσαλονικέων για την προσφορά του στην Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και για τις άοκνες προσπάθειές του στην προάσπιση των προαιώνιων ιδεωδών της πατρίδας μας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν 3.500 Θεσσαλονικείς και συμμετείχαν, η Φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η βυζαντινή χορωδία "Ιωάννης Δαμασκηνός", ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιος Μάνθος. Χαιρετισμό για την μεγάλη προσφορά του κ. Ανθιμου έκαναν, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο Υφυπουργός Τύπου και Μ.Μ.Ε. κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Πρόεδρος της "Δημοκρατικής Αναγέννησης" κ. Στέλιος Παπαθεμελής, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος και ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Αδελφότητας για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία κ. Λάκης Ιωαννίδης. Μετά το πέρας της τελετής, οι διοργανωτές παρέθεσαν γεύμα προς τιμήν του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθιμου σε γνωστό ρεστοράντ της πόλης.
11.01.2009
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ BADMINTON
Στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας του Μπάντμιντον πραγματοποιήθηκαν και οι ακόλουθες βραβεύσεις: στον Γενικό Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη κ. Μιχαήλ Χατκέβιτς, στον Πρόεδρο του Σ.Φ.Ε.Ι. κ. Αγι Κυνηγόπουλο και στην Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου κα. Ναταλία Σουπονίτσκαια, για τις ενέργειες που έκαναν, ώστε να οργανωθεί προπονητικό κάμπ με 50 Ρώσους και 50 Έλληνες αθλητές υψηλού επιπέδου στην Ασπροβάλτα, καθώς και για την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ρωσικής και Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπάντμιντον. Ο Πρόεδρος του Σ.Φ.Ε.Ι. κ. Αγις Κυνηγόπουλος, δήλωσε ότι οι ενέργειες που έγιναν με τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη κ. Μιχαήλ Χατκέβιτς, θα πραγματοποιούνται έτσι ώστε το κάμπ να αποτελέσει θεσμό για τα επόμενα χρόνια. Τις απονομές έκανε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Κόντος ενώ εκ μέρους του Γενικού Προξένου της Ρωσικής Ομοσπονδίας την πλακέτα παρέλαβε η υποπρόξενος του Ρωσικού Προξενείου κα Αννα Φιμιόγκλι.
30.10.2008
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Με πρωτοβουλία του Σ.Φ.Ε.Ι. υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη και με την υποστήριξη του Δήμου Αγίας Πετρούπολης, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία συνάντηση εκπροσώπων του Ρωσικού Δήμου, με στελέχη επιχειρηματικού, τουριστικού, πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση αυτή επικεφαλής ήταν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προνοίας και αλληλεγγύης κα Κόστκινα και από τη πρωτεύουσα της Μακεδονίας ο αντινομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Μ. Τζόλας, η διευθύντρια περιφερειακού υποκ. του ΙΚΑ κα Ε. Γιαννακούσκα, ενώ συμμετείχαν ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Μ. Χατκέβιτς, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Σ.Φ.Ε.Ι. κ.κ. Α. Κυνηγόπουλος και Ν. Σουπονίτσκαϊα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου της Παγκόσμιας Αδελφότητας για τον Ελληνισμό & την Ορθοδοξία κ. Θ. Ιωαννίδης και άλλοι. Για τη σύσφιξη μάλιστα των σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία ο Σ.Φ.Ε.Ι. ιδρύει στα γραφεία του «ΚΕΝΤΡΟ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ», όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν δωρεάν πληροφορίες για θέματα που αφορούν την γλώσσα και τον πολιτισμό της Ρωσίας, να έχουν επίσης δωρεάν πρόσβαση στις σχετικές ιστοσελίδες αλλά και να γνωρίσουν τη σύγχρονη πραγματικότητα και ιστορία της Ρωσίας.
09.08.2008
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ BADMINTON & ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ
Ο Σ.Φ.Ε.Ι. σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελληνο-Ρωσικής Φιλίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη και των Γενικών Προξενείων της Ελλάδας στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη φιλοξένησε και φέτος το καλοκαίρι παιδιά, αθλητές της Αντιπτέρισης (Badminton) από τη Ρωσία, στις Νομαρχιακές παιδικές κατασκηνώσεις του Σταυρού Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μικρούς Ρώσους αθλητές του Badminton ηλικίας 7-16 ετών, οι οποίοι προπονήθηκαν και έλαβαν μέρος σε διεθνές πρωτάθλημα με Έλληνες αθλητές. Το πρωτάθλημα που διεξήχθη με πολύ μεγάλη επιτυχία, με τη συνδρομή της Ελληνικής και της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντιπτέρισης και πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Σταυρού.
26.07.2009 - 29.07.2009
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΦΕΙ κ. ΑΓΙΣ ΚΥΝΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ PIERRE CARDIN
Ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας, ο κ. Αγις Κυνηγόπουλος, Πρόξενος της Δημοκρατίας της Λετονίας και Πρόεδρος του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μελάθρου, φιλοξενήθηκε από τον Πιέρ Καρντέν στην θερινή του κατοικία και βέβαια στον πύργο του στο Αβινιόν της Γαλλίας. Για την προσωπικότητα του κ. Αγι Κυνηγόπουλου, ο κ. Πιέρ Καρντέν ενημερώθηκε από την επίτιμη εκπρόσωπο του club Maxim του ομίλου Pierre Cardin για τη Ρωσία, κα Irina Konstantinova, προσωπική φίλη της Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως, Προέδρου του Συλλόγου Ρώσων Μεταναστών και Ρωσόφωνων Επαναπατρισθέντων «ΦΙΛΙΑ» και Αντιπροέδρου του Σ.Φ.Ε.Ι. κας Ναταλίας Σουπονίτσκαϊα, που συνόδευσε τον πρόεδρο στην επίσκεψή του αυτή. Ο κ. Καρντέν συνεχάρει τον κ. Κυνηγόπουλο για το σθένος που επιδεικνύει σε κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα και εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις δραστηριότητες του Συνδέσμου και ιδίως σε κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά θέματα όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία 20 χρόνια.
19.7.2008
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ "JURMALA" ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ
O Σ.Φ.Ε.Ι. πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία συναυλία της παιδικής χορωδίας «Jurmala» της Λετονίας, στον Θέατρο Κήπου της ΧΑΝΘ, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού – Νεολαίας. Η παιδική χορωδιακή ομάδα, αποτελούμενη από 52 άτομα συνολικά, κυρίως από κορίτσια ηλικίας 10 έως 16 ετών, με έντονη παρουσία και εμφανίσεις σε χώρες όπως Τσεχία, Ουγγαρία, Ισπανία, Τουρκία η οποία το 2003 απέσπασε και το πρώτο βραβείο στον 31ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών “Mundi Candant” στο Όλομουκ της Τσεχίας ερμήνευσε διάφορα είδη μουσικής όπως φολκλόρ, μοντέρνο και κλασικό, καθώς επίσης και ελληνική μουσική (Χατζηδάκη).


19.07.2008
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ "JURMALA" ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία συναυλία της παιδικής χορωδίας «Jurmala» της Λετονίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού ? Νεολαίας και με την διοργάνωση του Συνδέσμου Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας.
     Η παιδική χορωδιακή ομάδα, αποτελούμενη από 52 άτομα συνολικά, κυρίως από κορίτσια ηλικίας 10 έως 16 ετών, με έντονη παρουσία και εμφανίσεις σε χώρες όπως Τσεχία, Ουγγαρία, Ισπανία, Τουρκία η οποία το 2003 απέσπασε και το πρώτο βραβείο στον 31ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών "Mundi Candant" στο Όλομουκ της Τσεχίας ερμήνευσε διάφορα είδη μουσικής όπως φολκλόρ, μοντέρνο και κλασικό, καθώς επίσης  και ελληνική μουσική (Χατζηδάκη).
     Την συναυλία που έλαβε χώρα στο Θέατρο Κήπου της ΧΑΝΘ παρακολούθησαν πολλοί  μικροί και μεγάλοι φίλοι της μουσικής, αλλά και πολλοί εκλεκτοί εκπρόσωποι της πόλης μας, όπως ο Επίτιμος Πρόξενος της Λετονίας και πρόεδρος του Σ.Φ.Ε.Ι. κ. Aγις Κυνηγόπουλος με πολλά μέλη του Συνδέσμου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Β.Ε. της Ελληνικής Τράπεζας κ. Δημήτριος Αργυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου της Παγκόσμιας Αδελφότητας για τον Ελληνισμό & την Ορθοδοξία κ. Θεόφιλος Ιωαννίδης και άλλοι.<< Αρχή < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 4

Σύνδεσμος Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας
© 1989 - 2014