ENGLISH
   
Αναζήτηση Στείλτε μας Email Αρχική Χάρτης Ιστοσελίδας
ΝΑΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΟΝΙΤΣΚΑΪΑ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΓΛΩΣΣΑ - ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ
ΑΓΙΣ ΚΥΝΗΓΟΠΟΥΛΟΣ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΓΙΣ ΚΥΝΗΓΟΠΟΥΛΟΣ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σ.Φ.Ε.Ι O Σύνδεσμος που προάγει τις διαχρονικές αξίες και επιβραβεύει τους δημιουργούς κάθε μορφής δραστηριότητας και προσφοράς.

Μητροπόλεως 34
2ος όροφος
γραφεία 210-213
54 623 Θεσσαλονίκη

+30 2310 277.463
+30 2310 77.623
     
Κάντε κλικ για Αναζήτηση  
     

Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ07.03.2010
Συναυλία κλασικής μουσικής με νέους βραβευμένους σολίστες της Ελλάδας και της Ρωσίας. 
Ο Σ.Φ.Ε.Ι. και ο Δήμος Θεσσαλονίκης Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Νεολαίας σε συνεργασία με το Σύλλογο "ΦΙΛΙΑ" και το Ρωσικό Κέντρο Θεσ/νίκης, διοργάνωσαν με πολύ μεγάλη επιτυχία, στο θέατρο "ΑΝΕΤΟΝ", δωρεάν προς το κοινό συναυλία κλασικής μουσικής, με νέους βραβευμένους σολίστες της Ρωσίας και της Ελλάδας, οι οποίοι εκτέλεσαν μουσικά αποσπάσματα από πασίγνωστα έργα διεθνούς φήμης συνθετών. 

19.12.2009
Εγκαίνια του Ρωσικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ρωσικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με τη υποστήριξη του ιδρύματος «Russky Mir» από το Σ.Φ.Ε.Ι. και το Σύλλογο Ελληνορωσικής «ΦΙΛΙΑΣ», υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσ/νίκης καθώς επίσης και του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη. Τα εγκαίνια του Ρωσικού Κέντρου έλαβαν χώρα στο αμφιθέατρο του κινηματογράφου «Αριστοτέλειον» στο κτίριο της Ε.Μ.Σ. και ταυτόχρονα με τα εγκαίνια του Ρωσικού κέντρου ξεκίνησε και το Πληροφοριακό - Εκπαιδευτικό Κέντρο «Ρωσικό Μουσείο: Ψηφιακό Παράρτημα» με τη συμβολή του Ρωσικού Μουσείου της Αγίας Πετρούπολης και με την υποστήριξη του Δήμου της Αγίας Πετρούπολης.

17.09.2009
Τιμητική διάκριση από τον Μητροπολίτη  Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθιμος.
Στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ο Παναγιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Ανθιμος τίμησε τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη κ. Μιχαήλ Χατκέβιτς, τον Επίτιμο Πρόξενο της Δημοκρατίας της Λετονίας και Πρόεδρος του ΣΦΕΙ κ. Αγι Κυνηγόπουλο και την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνο-Ρωσικής «ΦΙΛΙΑΣ» και Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου, κα Ναταλία Σουπονίτσκαϊα, για την προώθηση του Ελληνικού Πνεύματος εκτός των Ελληνικών συνόρων, για την προσφορά τους στην Ορθοδοξία, στα δρώμενα της πόλης μας και κυρίως για τη σύσφιξη των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας.

26.07.2009 - 29.07.2009
Ο Πρόεδρος του ΣΦΕΙ κ. Αγις Κυνηγόπουλος φιλοξενήθηκε στη Γαλλία απο τον Pierre Cardin.
Ως Πρόεδρος του ΣΦΕΙ, ο κ. Αγις Κυνηγόπουλος, Πρόξενος της Δημοκρατίας της Λετονίας και Πρόεδρος του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μελάθρου, φιλοξενήθηκε από τον Πιέρ Καρντέν στην θερινή του κατοικία και βέβαια στον πύργο του στο Αβινιόν της Γαλλίας. Τον Πρόεδρο συνόδευσε η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κα Ναταλία Σουπονίτσκαϊα, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως και Πρόεδρος του Συλλόγου Ρώσων Μεταναστών και Ρωσόφωνων Επαναπατρισθέντων "ΦΙΛΙΑ".

22.05.2009 - 24.05.2009
3ο Διεθνές Συνέδριο Real Estate Balkan Horizons.
O Σ.Φ.Ε.Ι. σε συνεργασία με την Dynamic Solutions A.E. πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία το 3ο Διεθνές Συνέδριο Real Estate Balkan Horizons στο ξενοδοχείο Intercontinental των Αθηνών, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Οικονομικών και Τουριστικής Ανάπτυξης, της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και του Δήμου Αθηναίων. Στο συνέδριο παραβρέθησαν εκπρόσωποι από funds του εξωτερικού ενώ κύρια ομιλήτρια ήταν η κα Vicky Pryce, επικεφαλής της οικονομικής υπηρεσίας της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

22.03.2009
Βράβευση του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ.κ. Ανθίμου.
Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της βράβευσης του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθιμου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» από τον Σ.Φ.Ε.Ι., παρουσία χιλιάδων Θεσσαλονικέων για την προσφορά του στην Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και για τις άοκνες προσπάθειές του στην προάσπιση των προαιώνιων ιδεωδών της πατρίδας μας. Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

11.01.2009
Βράβευση από την Ελληνική Ομοσπονδία του Badminton.
Στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας του Μπάντμιντον πραγματοποιήθηκαν και οι ακόλουθες βραβεύσεις: στον Γενικό Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη κ. Μιχαήλ Χατκέβιτς, στον Πρόεδρο του Σ.Φ.Ε.Ι. κ. Αγι Κυνηγόπουλο και στην Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου κα. Ναταλία Σουπονίτσκαια, για τις ενέργειες που έκαναν, ώστε να οργανωθεί προπονητικό κάμπ με 50 Ρώσους και 50 Έλληνες αθλητές υψηλού επιπέδου στην Ασπροβάλτα.

30.10.2008
Οργάνωση Στρογγυλής Τραπέζης με εκπροσώπους του Δήμου της Αγίας Πετρούπολης.
Με πρωτοβουλία του Σ.Φ.Ε.Ι., υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη και με την υποστήριξη του Δήμου Αγίας Πετρούπολης, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία συνάντηση εκπροσώπων του Ρωσικού Δήμου, με στελέχη επιχειρηματικού, τουριστικού, πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση αυτή επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δήμου Αγίας Πετρούπολης ήταν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προνοίας και αλληλεγγύης κα Κόστκινα.

09.08.2008
Διοργάνωση Διεθνές Τουρνουά Βadminton & φιλοξενία παιδιών.
O Σ.Φ.Ε.Ι. σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελληνο-Ρωσικής Φιλίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη και των Γενικών Προξενείων της Ελλάδας στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη φιλοξένησε και φέτος το καλοκαίρι παιδιά – αθλητές της Αντιπτέρισης (Badminton) από τη Ρωσία, στις Νομαρχιακές παιδικές κατασκηνώσεις του Σταυρού Θεσσαλονίκης.

19.07.2008
Συναυλία της παιδικής χορωδίας "Jurmala" της Λετονίας.
O Σ.Φ.Ε.Ι. πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία συναυλία της παιδικής χορωδίας «Jurmala» της Λετονίας, στον Θέατρο Κήπου της ΧΑΝΘ, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού – Νεολαίας.

14.04.2008
Εκδήλωση της τιμητικής Βράβευσης της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου.
Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση - Πολυθέαμα της Βράβευσης της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, του διεθνή προπονητή κ. Ότο Ρεχάνγκελ, του β' προπονητή κ. Γ. Τοπαλίδης και του πρόεδρου της Ε.Π.Ο. κ. Β. Γκαγκάτσης, στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο Θεσσαλονίκης, για τον θρίαμβο του 2004 έως και σήμερα. Η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ( Ε.Π.Ο.) και υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού/ Υφυπουργείο Αθλητισμού, και Μακεδονίας - Θράκης, της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

14.04.2008
Συνέντευξη Τύπου για την εκδήλωση της τιμητικής Βράβευσης της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου.
Ο Σ.Φ.Ε.Ι. οργάνωσε για τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. συνέντευξη τύπου με αφορμή την εκδήλωση της Τιμητικής Βράβευσης της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου και όλων των συντελεστών της επιτυχίας της, από τον θρίαμβο του 2004 έως και σήμερα.Οι εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους τιμηθέντες όλα τα θέματα και κατά την διάρκεια του γεύματος, που παρέθεσε ο οργανωτής Σύνδεσμος στον ίδιο χώρο.

01.12.2007
Ανώτερη Τιμητική Διάκριση του Σ.Φ.Ε.Ι.
O Δήμος Αγ. Πετρούπολης της Ρωσικής Ομοσπονδίας τίμησε με την ανώτερη διάκριση του, τον πρόεδρο κ. Aγι Κυνηγόπουλο και στην κα Ναταλία Σουπονίτσκαϊα, υπεύθυνη Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων του Σ.Φ.Ε.Ι. Την απονομή έκανε ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Mikhail Khatkevich, με την παρουσία της Προέδρου του Balkan Business News (BBN) κα Alison Andrews.

01.12.2007
Ημερίδα με θέμα "Επιχειρηματικότητα στα Βαλκάνια".
Ο Σύνδεσμος Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας πραγματοποίησε στα πλαίσια του 11ου MONEY SHOW 2007 ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματικότητα στα Βαλκάνια με την συμμετοχή του New York College. Οι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ιvanov Plamen (Γενικός Πρόξενος Βουλγαρίας), ο κ. Δημήτριος Αργυρόπουλος (Περιφερειακός Διευθυντής Β.Ε. της Ελληνικής Τράπεζας) και ο κ. Θεόφιλος Ιωαννίδης (Πρόεδρος του κέντρου προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης), ενώ συντονιστές των ομιλιών ήταν η κα Ναταλία Σουπονίτσκαϊα (Υπεύθυνη Δημοσίων Διεθνών Σχέσεων του ΣΦΕΙ) και ο κ. Ιωάννης Τζαβλόπουλος (Διευθυντής επιχειρησιακής ανάπτυξης του New York College).

22.08.2007
Συνέντευξη Τύπου με Λευτέρη Πανταζή.
Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε από τον Σύνδεσμο Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας (Σ.Φ.Ε.Ι.), στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL με θέμα την ερμηνευτική σύμπραξη του γνωστού τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή με παιδιά από χορωδίες της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας ταλέντα σε γνωστή ελληνική επιτυχία στην ελληνική και τη ρωσική γλώσσα ενώ παράλληλα ετοιμάστηκε και video clip, το οποίο θα προβληθεί στις δυο χώρες.

12.08.2007
Φιλοξενία παιδιών από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας
Ο Σύνδεσμος Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας (Σ.Φ.Ε.Ι.) με την έγκριση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπό την αιγίδα των Γενικών Προξενείων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη και της Ελλάδος στην Αγία Πετρούπολη, φιλοξένησε και φέτος το καλοκαίρι παιδιά – μουσικά ταλέντα από την Αγία Πετρούπολη, ηλικίας 9 έως 11 ετών. Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιλάμβανε πολλές και ευχάριστες δραστηριότητες.

08.09.05.2007
Εκδήλωση για την "ημέρα της Ευρώπης"
Ο Σύνδεσμος Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας (Σ.Φ.Ε.Ι.) υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλου και του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθιμου διοργάνωσαν δύο εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα, για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας με πολύ μεγάλη επιτυχία με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού, των Νομαρχιών και των Δήμων Θεσσαλονίκης και Αθηνών.

20.03.2007
Τιμητική βράβευση της Μαρινέλλας
Ο Σύνδεσμος Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας (Σ.Φ.Ε.Ι.) υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας - Θράκης, της Νομαρχίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν την τιμητική βράβευση της Μαρινέλλας. Η Μαρινέλλα ως κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια, βραβεύτηκε για τα πενήντα χρόνια προσφοράς της στο ελληνικό τραγούδι, στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πλήθους κόσμου.

12.2006
Παρουσίαση του βιβλίου «Η Ιστορία του Αθλητισμού της Θεσσαλονίκης»
Παρουσίαση του βιβλίου «Η Ιστορία του Αθλητισμού της Θεσσαλονίκης» που από κοινού συνέγραψαν οι κ.κ. Aγις Κυνηγόπουλος και Λάκης (Θεόφιλος) Ιωαννίδης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού / Υφυπουργείο Αθλητισμού.

17.11.2006 - 15.01.2007
Έκθεση φωτογραφίας "Οδοιπορικό στον Αθω. 1928-1930"
Ο Σύνδεσμος Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας (Σ.Φ.Ε.Ι.) διοργάνωσε έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Οδοιπορικό στον Αθω. 1928-1930." του Fred Boissonas στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η έκθεση περιελλάμβανε φωτογραφικό υλικό από το Αγιο Όρος.

29.09.2006
Έκθεση Αλφαβηταρίων "Ταξίδι στη χώρα των Αλφαβηταρίων"
Ο Σύνδεσμος Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργάνωσε έκθεση Αλφαβηταρίων με θέμα "Ταξίδι στη χώρα των Αλφαβηταρίων" από όλο τον κόσμο. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο Μέγαρο Κρίσπου με μεγάλη επιτυχία.

08-23.08.2006
Φιλοξενία παιδιών από ορφανοτροφεία της Λετονίας και της Εσθονίας
Ο Σύνδεσμος Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας (Σ.Φ.Ε.Ι.) σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης / Γενική Διεύθυνση Αλληλεγγύης, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, και την υποστήριξη των πρεσβειών Λετονίας και Εσθονίας στην Αθήνα, οργάνωσε τη φιλοξενία 80 παιδιών και 10 συνοδών από ορφανοτροφεία της Λετονίας και της Εσθονίας στην παιδική κατασκήνωση «Παιδική Εξοχή» της Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης.

12.03.2006
Τιμητική Εκδήλωση για τον Ελληνισμό του Πόντου
Ο Σύνδεσμος Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας (Σ.Φ.Ε.Ι.) διοργάνωσε τιμητική βράβευση 3 διακεκριμένων προσωπικοτήτων, στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπο την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού - Υφυπουργείο Αθλητισμού και Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και με την συμπαράσταση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Οι 3 διακεδριμένες προσωπικότητες που τιμήθηκαν, προερχόμενοι από τον Ελληνισμό του Πόντου, ήταν ο Γιάννης Κυριακίδης, για τα 50 χρόνια Φωτορεπόρτερ, η Βούλα Πατουλίδου, χρυσή Ολυμπιονίκης και ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης γνωστός ως Χάρρυ Κλυνν. Στην εκδήλωση πήραν μέρος και πολλά χορευτικά από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων.

02.2006
Έκθεση φωτογραφίας
Ο Σύνδεσμος Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας (Σ.Φ.Ε.Ι.) υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργάνωσε έκθεση Φωτογραφίας με θέματα των Βαλτικών Χωρών σε εκθεσιακό χώρο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

09.07.2005
Φιλοξενία παιδιών από ορφανοτροφεία της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας
Ο Σύνδεσμος Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας (Σ.Φ.Ε.Ι.) σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης / Γενική Διεύθυνση Αλληλεγγύης, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, του Δήμου Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας και την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οργάνωσε τη φιλοξενία 100 παιδιών (9 έως 17 ετών) από οκτώ ορφανοτροφεία της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας στην παιδική κατασκήνωση «Παιδική Εξοχή» της Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης.

04.2005
Παράσταση "Μορφές - Αθανάσιος Παναγιωτίδης"
Ο Σύνδεσμος Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας (Σ.Φ.Ε.Ι.) υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργάνωσε τη παράσταση "Μορφές - Αθανάσιος Παναγιωτίδης", που παρουσίασαν η Βυζαντινή χορωδία ΗΔΥΜΕΛΟΝ μαζί με την Ελένη Βιτάλη στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης.

10.04.2005
Έκθεση γυναικείων ενδυμάτων "Μόδα Art Nouveau - Πέρα από τις εποχές και τα σύνορα"
Ο Σύνδεσμος Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας (Σ.Φ.Ε.Ι.) σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Φίλων του Παραστήματος Μακεδονίας Θράκης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας» οργανώνει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, της Νομαρχίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, με μέγα υποστηρικτή την ΧΑΝΘ και μέγα χορηγό την MARFIN BANK, μεγάλη έκθεση Γυναικείων Ενδυμάτων (75 εκθεμάτων) του 19ου αιώνα από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Η έκθεση αποτελεί προσωπική συλλογή της Ναταλίας Κοστρίγκινα.

20.03.2005
Τιμητική βράβευση του Βασίλη Χατζηπαναγή
ως καλύτερο ποδοσφαιριστή της τελευταίας πεντηκονταετίας στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νομαρχίας Θεσσαλονίκης & Δήμου Θεσσαλονίκης .

02.06.2004
Συναυλία τζαζ της Latvian Blues Band
από την Λετονία υπό την αιγίδα και οικονομική ενίσχυση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

01.06.2004
Τιμητική βράβευση Ριμινιτών-Ιερολοχιτών
υπό την αιγίδα και οικονομική ενίσχυση του Σ.Φ.Ε.Ι. και Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

04.2004
Παρουσίαση του βιβλίου "Επικοινωνία - Γλώσσα - Κατανόηση"
εκδόσεως Σ.Φ.Ε.Ι. υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Το βιβλίο παρουσιάζει Ελληνο-Αγγλο- Ρωσικές αντιστοιχίες.

10.03.2004
Τιμητική βράβευση Βασίλη Παπαγεωργόπουλου
Βράβευση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ως κορυφαίο αθλητή του στίβου που ανέβασε το ελληνικό sprint σε παγκόσμιο επίπεδο με πρωτοβουλία και οικονομική ενίσχυση του Σ.Φ.Ε.Ι. και με τη συμμετοχή άλλων φημισμένων αθλητών όπως των Μπορσώφ, Μενέας, Πετρώφ όπως επίσης και Ελλήνων πρωταθλητών όπως οι Κεντέρης, Πατουλίδου, Θάνου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου Πολιτισμού.

02.03.2004
Με το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα του Γιάννη Τσάμη και Γιώργο Καλαϊτζη
υπό την αιγίδα και οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Οικονομικών επισκεφτήκαμε τις ελληνικές κοινότητες Σουηδίας και Φινλανδίας.

20.11.2003
Παράσταση του Ρώσου stand-up κωμικού Simeon Altov
για τους Έλληνες ομογενείς στην Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα Υπουργείου Πολιτισμού.

10.11.2003
Χορωδία Εκκλησιαστικής Μουσικής του Καθεδρικού Ναού Φεοντορόφσκι
της Αγίας Πετρούπολης μέσα στα πλαίσια των Δημητρίων.

01.11.2003
Συγκρότημα παραδοσιακού κόρνου «Horn Capella»
μέσα στα πλαίσια Δημητρίων.

23.10.2003
Συγκρότημα παιδιών από Λετονία «Junior Super Stars»
υπό την αιγίδα και την οικονομική ενίσχυση της Νομαρχίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης - Αντιδημαρχία Πολιτισμού.

10.06.2003
Φιλοξενία 50 μαθητών από τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας
στις κατασκηνώσεις Ν. Γκάλη υπό την αιγίδα και την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Οικονομικών και Πολιτισμού.

23.05.2003
Φεστιβάλ Γευστικής Κουζίνας Βαλτικών Χωρών
υπό την αιγίδα και με την οικονομική ενίσχυση του υπουργείου Πολιτισμού.

23.04.2003
Θεατρική Παντομίμα Comic Trust
υπό την αιγίδα της Νομαρχίας και Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.

23.03.2003
Τιμητική βράβευση Νίκου Γκάλη
ως καλύτερου αθλητή της τελευταίας 50ετίας υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

23.11.2002
Ελληνική-ρωσική Γέφυρα Πολιτισμού επίδειξη μόδας «The Light of Russia»
image ενόψει της αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης και της Αγίας Πετρούπολης υπό την αιγίδα Δήμου Θεσσαλονίκης - Αντιδημαρχία Πολιτισμού.09.09.2002
Συναυλία της Maria Naumova
image νικήτριας Eurovision στην πλατεία Αριστοτέλους υπό την αιγίδα και οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού.25.06.2002
Mε τον θίασο του Γ.Ροντίδη το θεατρικό έργο "Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας"
επισκεφτήκαμε την Βουλγαρία και δώσαμε παραστάσεις για τους ομογενείς μας στις πόλεις Σλίβεν, Πύργος (περιοχή Αρχαίας Μεσημβρίας) Αλβανία και συγκεκριμένα στις πόλεις ¶γιοι Σαράντα, Δερβιτσάνη, Αργυρόκαστρο, Κορυτσά . Η αποστολή αναχώρησε με το θέατρο για τη Γερμανία όπου σκόρπισε συγκίνηση με τις παραστάσεις στους ομογενείς μας στις πόλεις Μόναχο, Στουτγάρδη, Φραγκφούρτη, Ντίσελντορφ, αλλά και στο Βέλγιο και την Τουρκία . Το Καλοκαίρι στο νομό Χαλκιδικής και μέχρι και σήμερα παρουσίασε σε όλους σχεδόν τους δήμους της Μείζονος Θεσσαλονίκης αποκομίζοντας εγκωμιαστικά σχόλια από όλους όσους είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν την παράσταση.

02.02.2002
Τιμητική βράβευση Κώστα Βουτσά και Γιάννη Ιωαννίδη
υπό την αιγίδα και οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού.

23.05.1998
Ομιλία Δημάρχου Αθηναίων και Πρόεδρου της ΚΕΔΚΕ Δημήτρη Αβραμόπουλο
με τίτλο «Εξουσία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» με πρωτοβουλία και οικονομική ενίσχυση του Σ.Φ.Ε.Ι.

Σύνδεσμος Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας
© 1989 - 2014